Sterrenfietsteam in Italie

FullSizeRender FullSizeRender[1] FullSizeRender[2] FullSizeRender[3] FullSizeRender[4] FullSizeRender[5] IMG_8399 IMG_8442 IMG_8474 IMG_8503 IMG_8543 IMG_8544 IMG_8546

De Mont Ventoux en de Alpe d’Huez werden de afgelopen meerdere keren beklommen door het fietsteam. Bergen die voor de fietsliefhebber tot de verbeelding spreken. Maar ook buiten Frankrijk liggen reuzen die bedwongen kunnen worden. In de Giro d’Italia, de bekendste koers van Italie, komt hij af en toe voorbij: De Stelvio. samen met zijn buurman de Gavia vormen zij twee gigantische fietsuitdagingen vanuit het Noord-Italiaanse dorp Bormio. Het fietsteam, onder aanvoering van ploegleider Theo de Rooij, streek neer in het prachtige dorp om een paar dagen te genieten en te zwoegen tegelijk.

De Gavia is 26 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van acht procent. De Stelvio heeft hetzelfde percentage, maar is iets korter: 21 kilometer.

Deelnemers Chris Tates, Frederik Brom, Theo de Rooij, Jeroen Mantel, Joep Sertons, John Rep, Oscar Moens en Frits Barend gingen de strijd met deze bergen aan en deden deze beklimming in het kader van de Stelvio Challenge. Een challenge voor Stichting Jayden en Stichting Pim. Deze stichtingen maken zich sterk respectievelijk tegen neuroblastoom kinderkanker en voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Het sterrenfietsteam was niet het enige team dat naar boven reed; samen met honderden deelnemers van de challenge ging ieder op zijn eigen tempo naar de top, die op ruim 2650 meter hoogte ligt.

Er werd met de challenge ruim 110.000 euro opgehaald

Terug naar archief