Sport

Naast acteren heeft Bas een fascinatie voor sport. En dat begon al vroeg. Professioneel heeft hij geen sport beoefend, maar op jonge leeftijd kon hij wel hard zwemmen; Hij was op tienjarige leeftijd het snelste Haagse jochie in zijn leeftijdsklasse op de schoolslag en vrije slag. Het zwemmen ruilde hij echter in voor voetbal en van die sport is Bas nog altijd een groot liefhebber. Niet alleen voetbalt hij nog altijd op het veld, (met het World Master Team en het RTL Sterrenteam maar ook in de zaal speelt hij veel.

Op de EK’s van 2008 en 2012 mocht hij namens de KNVB het Nederlands elftal vertegenwoordigen als presentator op het veld vóór de wedstrijden en tijdens de wedstrijden als stadionspeaker. Een erebaan voor de voetballiefhebber.

Na zijn baan als stadionspeaker wordt Bas steeds vaker gevraagd als presentator van sportevenementen. Zo presenteert hij open dagen en de kampioenshuldiging bij PSV en de huldiging van ADO Den Haag bij het behalen van Europees voetbal. Voor de UEFA presenteert hij in het Philips Stadion Champions League-avonden voor de sponsors van de Europese voetbalbond met de gebroeders Van de Kerkhof. Voor de gemeente Den Haag mag Bas jaarlijks “Het Haags Sportgala” presenteren in het Circustheater en later het Kurhaus, waar de sportman, vrouw, coach en ploeg van het jaar verkozen worden.

Ook mag hij bij Fox Sports, VI Oranje, RTL 7 darts en Sport1 af en toe als analist aanschuiven om zijn visie als liefhebber te geven op darts en voetbal. Sinds 2015 mag hij voor TV West bekende voetballers in het buitenland portretteren die hun roots in de regio hebben. Bij Q-music geeft hij jarenlang zondagmiddag een sportupdate om de luisteraars bij te praten met het laatste sportnieuws.

Naast voetbal zit Bas graag op de racefiets. In het Sterrenfietsteam trapt hij met bekende en minder bekende Nederlanders heel wat kilometers weg om verschillende goede doelen van mooie bedragen te voorzien. Met het team doet hij mee aan veel verschillende wielerklassiekers. Onder andere de Alpe d’huzes, waarbij hij op één dag vier keer de Alpe d’Huez beklimt en een jaar later de Mont Ventoux, die hij drie keer op één dag oprijdt en in Italië bedwingt hij de Stelvio en Gavia. Hij presenteert in 2010 voor RTL4 het programma ‘Wielerland’, waarin hij topwielrenners mag interviewen, hij is tijdens de Tour de France bij Mart Smeets in de Avondetappe te gast en hij mag hij af en toe aanschuiven bij Tour du Jour.

In 2015 presenteert Bas in samenwerking met Voetbal International De Grote Voetbalquiz of VI Voetbalquiz. Iedereen weet wel iets van voetbal. Maar wie weet het meest? VI stuurt Bas het land in om bij voetbalclubs, bedrijven, evenementen of voetbalkenners te kijken wie zich aan het eind van de avond de grote voetbalkenner mag noemen. Alle deelnemers krijgen een stemkastje, waarmee ze direct de vraag die op het grote scherm te zien is, kunnen beantwoorden. Wie heeft de meeste vragen goed? En wie drukt het snelst? Bas laat foto’s, wedstrijdbeelden, muziek en heel veel voetbalvragen zien en VI stelt mooie prijzen beschikbaar.

In 2019 werd Bas geselecteerd voor het Nationaal Artiestenelftal, georganiseerd door de KNVB.

In de uitzendingen van het ochtendprogramma ‘Muijs in de morgen’ is er iedere dag van 8:50 tot 9:00 sportnieuws te horen.