Presenteren

In 2008 wordt Muijs gevraagd de presentatie op zich te nemen van het programma Wat nou Zuid-Holland, voor regionale zenders TV West (Den Haag) en TV Rijnmond (Rotterdam). Het is een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, die tot dan toe uitsluitend uit acteren heeft bestaan. Al gauw volgen landelijke programma’s Bedrijf in beeld (2009, RTL) waarin productieprocessen worden uitgelegd, Wielerland (2010, RTL) waarin topwielrenners op de fiets worden geinterviewd en Mediazine (2011, RTL) over de vooruitgang in nieuwe media. Het programma Het Snoer Om (2012, SBS) is het grootste wekelijkse programma dat Bas tot nu toe heeft gepresenteerd, met 26 afleveringen. Een programma waarin mensen thuis verrast worden met een totale make-over van een ruimte in huis, nadat zij op één of andere manier een zware tijd achter de rug hebben gehad.

In Welkom op mijn bruiloft (2012, Net5)  helpt hij stellen die hulp nodig hebben om hun bruiloft te organiseren, in Hoe leuk is Nederland (2013, SBS6) voert hij de kijker langs de mooiste vakantiebestemmingen in eigen land en in Feiten en Fabels (2014,2015, SBS6) onderzoekt hij of bepaalde stellingen kloppen door onderzoek bij deskundigen. Hij maakt voor TV West Sport (2015) minidocumentaires over topvoetballers met roots in de regio Zuid-Holland.

In 2008 en 2012 wordt Bas gevraagd door de KNVB en UEFA als stadionspeaker en presentator op het EK voetbal. Daarna wordt Bas steeds vaker gevraagd als presentator van evenementen, gespreksleider en als dagvoorzitter. Zo presenteert hij de open dagen bij PSV en ADO Den Haag en voor de UEFA presenteert hij in het Philips Stadion Champions League-avonden voor de sponsors van de Europese voetbalbond. De gemeente Den Haag boekt Bas twee jaar voor het presenteren van “Het Haags Sportgala” in het Circustheater, waar de sportman, vrouw, coach en ploeg van het jaar verkozen worden. Ook presenteert hij evenementen op beurzen, openingen van winkels/bedrijven of de klassieke bedrijfsfeesten, al dan niet op locatie.