Den Haag in de race voor Europese Sporthoofdstad

In de Olympic experience, aan het strand van Scheveningen, vond de persconferentie plaats van dit nieuws. Hoewel het nog vijf jaar duurt voordat het zo ver zou zijn, maakt Den Haag nu al bekend dat het in de running is voor deze bijzondere titel. In de tussenliggende periode neemt ACES Europe, de comissie die zich bezighoudt met de benoeming van Europese sporthoofdsteden, de tijd om alle kandidaten onder de loep te nemen. In 2018 zal de bekendmaking zijn. Ook Lissabon is in de running.

Secretaris van ACES Hugo Alonso was aanwezig en nam uiteraard het woord, alsmede Andre de Jeu, directeur sport en gemeenten. Ook Mariken Leurs, namens het ministerie van VWS en Erik Lenselink namens het NOC*NSF spraken en pleitten voor een Haagse sporthoofdstad. Haags wethouder van sport Rabin Baldewsingh had uiteraard ook een speech en gaf aan dat Den Haag zonder twijfel de meest geschikte sporthoofdstad van Europa zou zijn, gezien de vele grote sportevenementen die de afgelopen jaren georganiseerd zijn (WK Beachvolleybal, WK Hockey, Volvo Ocean Race 2015 en 2018) en de investeringen die de stad doet om ook de niet-topsporters aan het sporten te brengen of te houden.

Bas mocht deze persconferentie leiden en het spreekt voor zich dat de sportfanaat hoopt dat Den Haag zich over vijf jaar sporthoofdstad van Europa mag noemen.

 

image2 (5)

image3 (5)

image4 (4)

Terug naar archief