Acteur film

Bas Muijs is een acteur die onder andere door zijn werk in films en series landelijke bekendheid geniet. Door zijn rollen in GTST, Costa en Voetbalvrouwen werd hij bekend bij het grote publiek. Naast series heeft hij in verschillende films, toneelstukken en musicals gespeeld.

Bas Muijs: Televisie en film »

Acteur film

Familiefilms zoals Snuf de Hond, Heksen bestaan niet en Mijn vader is een detective zijn vooral bij het jonge publiek populair. Als je verliefd wordt en Spaak zijn films die bij het oudere publiek in trek zijn.

Andere passies

Bas Muijs is acteur in films, daarnaast is hij actief op andere vlakken. Hij is regelmatig te gast bij sportprogramma’s om als liefhebber zijn visie te geven. Over voetbal weet Bas veel, maar ook in de wielersport en darts is Bas Muijs actief. Van columns op Radio 1 tot een complete sportupdate bij Q-music op zondagmiddag.

Series en theater

Van 2003 tot 2005 heeft Bas in de serie Costa gespeeld. Vooral bij het tienerpubliek was deze serie razend populair. Van 2007 tot 2009 speelde Bas de rol van Italo Ferrero  in de serie Voetbalvrouwen. De serie werd aanvankelijk uitgezonden bij Talpa, maar toen die zender verdween verhuisde het naar RTL4. Naast deze bekende series speelde Bas stukken met een aanzienlijk kleiner publiek in het theater. Toch is dat een plaats waar hij zich minstens zo graag begeeft. In 1999 speelde hij zijn eerste grote rol: die van Romeo in Romeo en Julia in het Haagse Theater aan het Spui. Later volgden Het monster van Frankenstein, Ik beken, ADO-Ajax, Alice in Wonderland en in 2013 speelde hij voor het eerst in de grootste theaters van ons land met de musical YAB YUM. In 2017 staat Bas wederom in de theaters met de klucht Boeing Boeing.

Acteerworkshops en theaterles

Bas Muijs heeft niet alleen een theateropleiding gevolgd, hij heeft ook de lerarenopleiding gedaan. Lange tijd zag het er naar uit dat hij zijn vak nooit in de praktijk zou brengen, maar de laatste jaren is dat veranderd. Hij geeft les aan klassen in het basisonderwijs. Niet op school, maar de klassen komen naar het theater. Bas heeft een samenwerking met verschillende theaters.

In het theater geeft hij les over diverse manieren van acteren, hij legt toneeltrucs uit en tips die je niet alleen op het podium, maar ook in het dagelijks leven goed kunt gebruiken. Daarnaast krijgt de klas een rondleiding in de theaterzaal, een demonstratie van de techniek door een technicus, improvisatieles op het podium en een kijkje achter de schermen.

CV Bas Muijs »

Bekijk zijn cv

Bent u benieuwd naar het werk van Bas Muijs? Zoekt u een acteur? Neemt u dan eens een kijkje in zijn cv om zijn werkervaring te bekijken. Ook kunt u allerlei beelden bekijken van films en series waarin hij te zien was. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met zijn management.